SamtalenDet kan være rigtigt svært, at beslutte sig for at søge hjælp hos en psykolog.


Mine samtaleforløb starter derfor med en indledende samtale, hvor du får lejlighed til at fortælle om dig selv og mærke efter om du og jeg er et godt match til at arbejde med dine udfordringer.


Du kæmper sikkert med et problem, der har været der i lang tid - og måske er netop denne kamp problemet nu. Derfor kan terapi være løsningen for dig.


Sammen kan vi finde ind til det, du i virkeligheden ønsker dig; det som du oplever som helt uoverskueligt, men som du inderst inde drømmer om.


Vi kan også finde en mere enkel og rolig vej i retning af det liv, du gerne vil have.


Mine metoder retter sig imod ro til at acceptere det som du ikke kan ændre - og mod og styrke til målrettet at ændre resten, så hurtigt og effektivt som muligt.


Hvad enten dit problem er angst, depression, stress, søvnløshed, selvskade, tvangstanker eller andet - Eller du måske blot har et behov for personlig udvikling på grund af f.eks. tristhed, afmagtsfølelse og lavt selvværd, så kan du vide dig tryg hos mig.

Jeg hjælper dig med netop de problemstillinger som du gerne vil arbejde med, og jeg gør det på en måde som du føler dig godt tilpas med.Stress

Stress kan komme af mange ting. Nogle gange af forskellige former for pres på dit arbejde, men lige så tit af problemer i dit private liv som du har svært ved at håndtere på en sund måde. Stress er dit systems reaktion på for stor belastning i for lang tid. Stress er dit systems reaktion på for stor belastning i for lang tid. Som udgangspunkt er stress funktionelt, fordi akut udløsning af forskellige hormoner sætter os i stand til at præstere over evne. Det funktionelle gælder dog kun på den korte bane, hvor det kan være praktisk i forhold til at nå en stram deadline, præstere godt til en eksamen eller undvige en pludseligt opstået farlig situation. På den lidt længere bane er stress og overbelastning derimod meget skadeligt. Når systemet kører i ekstra højt gear i en længere periode, opstår der psykiske konsekvenser i form af f.eks. søvnløshed, koncentrationsbesvær, dårlig hukommelse, opgivenhed, håbløshed, irritabilitet, angst, depression, tristhed og mental udmattelse. Hele dit system er i alarmberedskab og måske er du konstant opmærksom på problemer, der kan opstå og ting du skal gøre eller undgå at gøre. Det kan også være at du føler dig utilstrækkelig og synes at det er din egen skyld, at du er landet i denne situation. Fysisk oplever mange hjertebanken, åndedrætsbesvær, svimmelhed, spændinger i nakke og lænderyg, hovedpine, fordøjelsesbesvær i form af opkastninger og/eller diarre og hyppige infektionssygdomme. Når først du er ramt af stress, er det vigtigt at du kommer ned i gear igen, så hurtigt som muligt. Her er det typisk bedst at gå ned i ”et gear ad gangen”, da for store og pludselige forandringer kan give yderligere stress. Det kan være at du har brug for en periode med færre eller ingen krav og opgaver, både hjemme og på arbejde/studie. Samtidig kan du have brug for hjælp fra en professionel til at se, hvad der er gået galt, og hvilke forandringer der er nødvendige for at du kan komme dig. Jeg hjælper dig med at få øje på hvilke knapper du kan skrue på for at stoppe overbelastningen og leve et mere meningsfuldt og mindre stressfyldt liv i fremtiden. Det kan være at du er for god af dig/lider af hensynssyge og kommer til at sætte dig selv til side, i højere grad end du kan tåle. Eller måske bekymrer du dig og tager ansvar for en masse ting som du reelt ikke har indflydelse på. Eller noget helt tredje. Disse ting arbejder vi med i samtalerne ligesom jeg kan lære dig teknikker til at berolige og afspænde dit nervesystem og fylde dig med mere ro og energi.


Krise

Står du i en livskrise, f.eks. i forbindelse med skilsmisse, sygdom, arbejdsmæssige problemstillinger, ensomhed eller andet – eller i en mere akut krise i forbindelse med en traumatisk oplevelse eller et stort tab, vil du typisk opleve forskellige psykiske reaktioner som stor forvirring og måske uvirkelighedsfølelse. Andre følelser kan være sorg, tvivl, bekymring, tomhedsfornemmelse, vrede eller angst. Det kan også være en nagende utilfredshed med det hele og med dig selv. Det er lige nu umuligt at overskue og det kan være svært at genkende dig selv, og svært at finde rundt i. Fysisk kan du opleve uro og ubehag som rystelser, feberfølelse eller hjertebanken. Søvnbesvær som problemer med at falde i søvn, opvågninger om natten, (for) tidlig opvågning, ændringer i appetit, kvalme, hovedpine, mavepine, anspændthed og smerter i muskler og led, overfølsomhed over for lugte og lyde. For at komme bedst muligt igennem krisen er det vigtigt at dele dine oplevelser og din situation med nogen. Tanker og følelser bliver langt nemmere at forholde sig til, når de bliver sagt højt – og genkendt af nogle andre. Det kan være at dine nærmeste dækker dit behov for denne form for samtale og nærvær. Andre gange er de nærmeste for tæt på, eller de er selv involverede i det hændte, så de har svært ved at skelne imellem dine tanker og følelser og deres egne. Det kan også være at du føler dig skamfuld eller bare oplever det som for privat at dele de tanker og følelser, du har lige nu, med andre. Det er også muligt at du har brug for professionel rådgivning, for at komme videre med dit liv.


Onlinepsykolog

Psykologsamtaler i din egen stue kan det samme som samtaleterapi i en klinik. Det siger forskningen. Vi sidder ikke fysisk sammen, men vi har vores eget ”rum” online, der hurtigt bliver en naturlig og uproblematisk del af kontakten. Mange oplever at det er langt tryggere og mere overskueligt at tale sammen på denne måde, fremfor at skulle bevæge sig til et fremmed sted, der måske endda ligger langt væk. Jeg arbejder især med stress og angst online, fordi det er det som flest booker, men jeg har lige så gode resultater med depression, traumer, sorg, skilsmisse og andre kriser i livet. Det afgørende er at der er et sikkert og krypteret onlineprogram at tale sammen i, så du kan være tryg og sikker under vores samtaler. Jeg bruger det professionelle program Whereby. Dernæst er det nødvendigt med en stærk og stabil internetforbindelse, da min videoforbindelse kræver en vis hastighed, ligesom f.eks. Zoom og facetime