ParterapiEr I trætte af at skændes? Måske også trætte af hinanden?


Mange par har i perioder svært ved at finde melodien. Kærligheden er intakt og alligevel fungerer parforholdet slet ikke. Bunken af dårlige erfaringer med den anden bare vokser og vokser. Konflikter er blevet en del af dagligdagen og I har svært ved at se lyset for enden af tunnellen?


Det er ikke for sent. Der kan nemt gå børn, arbejde og dagligdag i parforholdet – og så glemmer man måske hinanden, og at vande og gøde dét, som egentlig skulle holde det hele sammen. Parterapi er en effektiv måde at finde tilbage til kærligheden på.


I parterapi starter vi med at afdække jeres individuelle mønstre i forholdet. Mønstrene tjener det, bevidste eller ubevidste formål, at beskytte jer hver især mest muligt. Lige nu former de desværre også den dynamik, der truer med at ødelægge jeres parforhold.


Hvert forhold har sin egen unikke dynamik, men det kan f.eks. være at din eller din partners måde at kæmpe for nærhed på af den anden opleves som angreb eller kritik. Eller at et forsøg på at beskytte sig imod den andens kritik og krav opleves som ligegyldighed eller afstand. Det er blevet en destruktiv spiral.


Når selve mønstrene, og meningen med dem, bliver tydelige, kan I begynde at samarbejde om at opnå det I i virkeligheden gerne vil. Nu på en måde som gør det muligt faktisk at nå de fælles mål. Vi arbejder med enkle redskaber og hjemmeopgaver, der hurtigt vil forbedre jeres gensidige forståelse og kommunikation.


Derfra kan kærligheden og intimiteten så spire igen.


Et kort forløb er typisk på 3 sessioner á 2 timers varighed. Har problemerne stået på igennem længere tid, så grøfterne er gravet rigtigt dybe, må I forvente et længere forløb.